Vår berättelse

JBL GÖR MUSIKEN LEVANDE PÅ ETT SÄTT SOM KÄNNS. DET ÄR DÄRFÖR VÅRT LJUD ANVÄNDS AV VÄRLDENS BÄSTA MUSIKER, ATLETER OCH ANLÄGGNINGAR.

 • FILMGULDÅLDERN

  När JBL:s grundare James B. Lansing var ung var det främst på biograferna som människor konsumerade ljud och musik. Innan JBL bildades hjälpte James B. Lansing till att förnya ljudtekniken för biografer. I dag kan det kanske vara svårt att föreställa sig hur stort detta var, men tänk på det här: under den första delen av 1900-talet gick mer än hälften av alla amerikaner på bio varje vecka. Ljud var förstås en viktig del av deras upplevelse, och JBL är än idag den högtalare som används mest vid en överväldigande stor andel biografer över hela världen.

 • BIOLJUDET INTAR HEMMEN

  Folk upplevde inte bara James B. Lansings och JBL:s ljud på biograferna, de började även kunna lyssna på det i sina hem. High-fidelity-marknaden gick in i en guldålder under 1950-talet, med JBL som en stor bidragande faktor i och med lanseringen av legendariska produkter som Harsfield och Paragon.

 • JBL INTAR SCENEN (1960- och 1970-talet)

  Uppkomsten av rockfestivaler under den här tidsperioden gav JBL en möjlighet att bli en del av stora kulturella ögonblick i USA. JBL:s musikutrustning användes på Woodstock-festivalen 1969. Några specifika högtalardesigner som skapades under den här tiden inkluderar den vida kända 4310 Studio Monitor, som anpassades för konsumentbruk under namnet Century L100 på 1970-talet.

 • BIOKVALITET I VARDAGSRUMMET (1980- och 1990-talet)

  1980- och 1990-talet förde med sig en explosion av ljudanläggningar för hemmabio där människor kunde få bioupplevelsen hemma i soffan. JBL utvecklade produkter som L212, Everest och JBL Synthesis, kompletta ljudanläggningar för hemmabion.

 • MUSIK ÖVERALLT (2000-talet till nutid)

  De senaste två decennierna har fört med sig enorma förändringar inom ljudteknik och sättet som vi konsumerar musik på. Ankomsten av Sonys Walkman och iPoden visade hur populärt det var med bärbar musik. JBL gick ännu längre genom att skapa en mängd olika hörlurar och hippa, bärbara högtalare för att ta upplevelsen till nästa nivå och göra den mobil. Spännande och kraftfulla nya professionella och lyxiga högtalare för konsumenter lanserades, däribland JBL Vertec, K2 S9800 och Project Array.

UPPLEV JBL