Vi är JBL

Vi har levererat ljud till världens bästa musiker, elitidrottare och arenor i mer än sju årtionden. Med JBL kan du verkligen känna musiken.

 • Filmens guldålder

  JBL:s grundare James B. Lansing började sin karriär genom att uppfinna ljudteknik för biografer. Det var början av 1900-talet, en tid då mer än hälften av alla amerikaner gick på bio varje vecka. För många människor var filmen den största källan till musikupplevelser. Det är därför naturligt att JBL fortsätter att leverera ljud till många av dagens biografer.

 • Bioljud hemma

  JBL låg i framkant då bioljudet fördes in i hemmen. På 1950-talet hade vi skapat ikoniska högtalare, som Hartsfield och Paragon, och de cementerade vår plats som ledande inom hi-fi.

 • JBL intar scenen

  På 1960-talet satte rockmusikfestivalerna igång – och vi var där. Vår ljudutrustning gav liv åt Woodstock-festivalen 1969. På 1970-talet skapades vår kända 4310 Studio Monitor, anpassad för våra kunders hemmaanläggningar under namnet Century L100.

 • Hemmabions blomstring

  På 1980- och 90-talen exploderade marknaden för hemmabiosystem. Det gick plötsligt att få bioljud hemma i vardagsrummet. Våra produkter, som L212, Everest och JBL Synthesis, ledde utvecklingen.

 • Ljud som rör sig med dig

  Sedan 2000-talet har det skett massiva förändringar i hur vi lyssnar på musik. Sony Walkman och iPod gjorde bärbar musik populärt, men JBL tog det ett steg till. Vi skapar hörlurar och bärbara högtalare som rör sig med dig. De klarar ditt svettiga träningspass. Din poolfest. Till och med snö och is. Och vi är det självklara valet för musikproffs, inklusive artister, ljudtekniker och producenter.